nomadic journeys
20 plus years of travel management and tours in Mongolia >>
nomadic journeys
20 plus years of travel management and tours in Mongolia >>
Nomadic Journeys
20 plus years of travel management and tours in Mongolia >>

Nomadic Journeys

Mongoliet är jordens minst befolkade land, stort som halva Europa. Eller 3½ gånger Sveriges yta, med mycket stora pastorala kulturlandskap. Ett av jordens sista stora nomadfolk lever fortfarande I stort på liknande sett under de sista årtusenden. Sedan den Kinesiska muren byggdes ganska lika, fast en slags kontinuitet och levande arkeologi. Mongoliet har ett mycket litet vägnät, ett fåtal flygplan, varför en resa i landet kräver planering och att ta höjd för det oförutsedda. Mongoliet är inte platsspecifikt då landet i stort har ganska få attraktioner som sitter fast i marken. Snarare det är det beridna nomadfolken, och de stora orörda landskapen som är viktigt. Varför det är bra med ca två veckor i landet, men variation av naturtyper inlagt i resan. Man stannar alltid i huvudstaden Ulan Bator som nu växer kraftigt och staden har mederniserats under de senaste decennierna.

Nomadic Journeys grundades av Jan Wigsten i början av nittio-talet, strax efter Berlinmuren och Sovjetimperiet kommit på fall. Vi har nu drygt två decennier av expeditionsresor runt det väglösa landet. Vi erbjuder som specialitet ridning, vandring, fågelskådning och flugfiske. Du kan också göra äventyrliga lyxresor här, men det menas rikt på upplevelser och femstjärnig camping i privata jurtor på www.360degreesmongolia.com . Det går att chartra småflygplan och flyga mellan våra egna certifierade landningsbanor som vanligtvis är osynliga i landskapet. För de kändisar som rest med oss, erbjuder vi integritetsskydd. Nomadic Journeys camper vid Jalman Meadows och Ikh Nart (östgobi) har fått utmärkelser för sin service. De är fullt ihopfällbara sommar-camper. De är riktigt bra för familjer med samtliga generationer.

Vi har ett fåtal svenskspråkiga mongoliska lokalguider, men de mesta av våra resor tilldrar sig på engelska. Vårt kontor i Ulan Bator kommunicerar vid bokningar tillbaka på engelska. Du kan köpa våra resor med svenskt konsumentskydd, med service på svenska av Iventus, Äventyrsresor, HorseExplore och Polarquest. En del av dem erbjuder svensk språkig färdledning och Iventus erbjuder tillresa med den Transsibiriska järnvägen.

Iventus

Äventyrsresor

HorseExplore

PolarQuest